principii de amenajare feng shui pentru camera copilului

Feng Shui este o abordare a felului in care alegem sa ne amenajam locuinta, astfel incat sa ne influenteze in mod pozitiv calitatea vietii. Am selectat 5 principii de amenajare Feng Shui pentru camera copilului, pe care ar trebui sa le incerci:

Principii de amenajare Feng Shui pentru camera copilului

Scopul amenajarii Feng Shui este de a restabili armonia si echilibrul in viata personala. Daca iti doresti ca noul membru al familiei sa se bucure de un mediu prielnic pentru dezvoltare, echilibrat si armonios, poti incerca sa aplici aceste 5 principii de amenajare Feng Shui pentru camera copilului:

1. Cromatica

principii de amenajare feng shui pentru camera copilului

Cromatica este un aspect important in Feng Shui si poate influenta energia din incaperi. Pentru camera copilului este recomandat sa alegi nuante de galben, portocaliu, bej sau pasteluri. Acestea vor stimua increderea de sine a celui mic. De asemenea, incearca sa eviti culorile foarte stridente pentru pereti, deoarece ar putea tulbura somnul si induce stari de agitatie.

2. Mobilierul

principii de amenajare feng shui

O regula importanta in Feng Shui este sa eviti amplasarea patului in apropierea ferestrelor, precum si paturile suprapuse. Biroul sau masa de lucru ar trebuie indreptate spre camera, astfel incat sa permita o vedere de ansamblu asupra dormitorului.

3. Oglinzile

principii de amenajare feng shui pentru camera copilului

Oglinzile sunt si ele obiecte pentru decor importante in Feng Shui si au potentialul de a stimuleze increderea de sine a celui mic. Mare atentie, insa, la alegerea dimensiunilor potrivite! Oglinda trebuie sa fie de dimensiuni mari si pozitionata la inaltimea copilului. Daca o vei amplasa la un nivel prea inalt, cel mic va avea senzatia ca nu o poate ajunge, iar acest lucru ii va da sentimentul de neincredere.

4. Organizare

principii de amenajare feng shui pentru camera copilului

Pentru a elimina orice urma de energie negativa din camera copilului, este foarte important sa fie ordonata si organizata, pe cat posibil! Te poti folosi de diferite obiecte speciale pentru depozitare, cum ar fi cutii sau cosulete.

5. Aer curat

principii de amenajare feng shui pentru camera copilului

Este important ca aerul sa fie mereu curat in toata casa si in special in camera celui mic. De cele mai multe ori, nu este suficient numai sa deschizi ferestrele. Poti opta si pentru plante de apartament care sa reimprospateze aerul sau uleiuri si esente aromatice care sa parfumeze placut dormitorul copilului. De asemenea, unele uleiuri sau esente pot avea efecte calmante atunci cand cel mic este agitat, cum ar fi uleiul de musetel sau lavanda, care alina starile de nervozitate.

 Te-am convins sa aplici aceste principii de amenajare pentru camera copilului tau? 🙂