locuinta mai luminoasa

Spatiile in care nu patrunde lumina soarelui par inchise si pot deveni obositoare. Oricate accesorii de iluminare ai instala in casa ta nu poti compensa foarte usor pentru lipsa luminii naturale, dar poti incerca aceste solutii pentru o locuinta mai luminoasa:

Solutii la indemana pentru o locuinta mai luminoasa

Daca locuiesti intr-un apartament sau o casa mica, probabil ca te confrunti cu problema iluminarii naturale precare. Acest lucru nu doar ca face incaperile sa para mai mici decat sunt, dar in acelasi timp iti creeaza disconfort si-ti induce stari de spirit negative: oboseala, iritabilitate, indispozitie. Iata 5 solutii usor de pus in practica:

1. Foloseste oglinzi

locuinta mai luminoasa

Oglinzile sunt obiecte pentru decor pe care le poti folosi in numeroase scopuri. Probabil stiai ca o oglinda pozitionata strategic va face ca o incapere sa para mai mare. O poti folosi, de asemenea, si pentru a-ti face locuinta mai luminoasa. Cum? Plaseaza o oglinda de dimensiuni mari pe un perete adiacent sau opus unei ferestre pentru a reflecta lumina. Un truc minunat, foarte eficient si la indemana!

2. Suprafete reflectante

locuinta mai luminoasa

Un alt truc ingenios este sa alegi diferite suprafete care reflecta lumina, cum poti vedea in imaginea de mai sus. Practic, este acelasi lucru pe care il poti face si cu oglinzile, doar ca mai eficient!

3. Draperii si perdele alese corect

locuinta mai luminoasa

Poate ai fi tentat sa alegi draperii sau perdele colorate. Probabil ca s-ar potrivi mai bine cu stilul de amenajare a casei tale, insa daca te confrunti cu lipsa luminii naturale indicat ar fi sa alegi materiale translucide pentru draperii si perdele, in nuante cat mai deschise. Astfel vei permite sa patrunda in permanenta lumina naturala in incaperi.

 4. Culoarea tavanului

locuinta mai luminoasa

Pentru a lumina o incapere, alege o nuanta mai deschisa de vopsea (de preferat mata) pentru tavan decat cea pentru pereti, mai ales daca ai ales o culoare inchisa pentru pereti. Diferenta de nuante dintre pereti si tavan trebuie sa fie discreta si sa nu atraga atentia!

5. Mentine curatenia!

locuinta mai luminoasa

Mentine in permanenta toate suprafetele curate, in special pe cele care reflecta lumina!

Tu la ce trucuri de amenajare ai mai apela pentru o locuinta mai luminoasa?

Sursa: 

apartmenttherapy.com