culori pentru un somn dihnitor

 

Dormitorul reprezinta unul din locurile in care parca renastem si ne refacem fortele pentru a doua zi. De aceea, designul si culorile alese pentru aceasta camera  trebuie sa ne ajute sa cream acel efect odihnitor si linistitor de care avem atata nevoie. Daca te-ai intrebat vreodata ce culori sa alegi pentru dormitorul tau sau daca iti doresti o anume culoare, afla ca nu orice se potriveste. Motiv pentru care iti vom pune la dispozitie 7 culori recomandate  pentru un somn odihnitor, indiferent de momentul zile (zi sau noapte).

Top 6 culori pentru un somn odihnitor

1. Alb

somn-odihnitor

Albul este, de fapt, o non-culoare. Cert este ca pe cat de clasic se dovedeste a fi (pentru ca il intalnim in dormitorele buncilor nostri, dar si in diferite institutii cum sunt spitalele), pe atat de linistitor este. Variatiile de la albul pur la cel crem sau cel rece constituie o alegere veritabila atunci cand vine vorba de dormitor, inspirandu-ti pace si… liniste. Un dormitor alb cu modele florale poate fi totodata foarte romantic pentru tine si perechea ta.

2.  Albastru deschis

somn-linistitor

Un albastru precum culoare cerului reprezinta o optiune nemaipomenita pentru locul in care dormi. Este o culoare odihnitoare, linistitoare, menita a-ti induce calmitate. In acelasi timp, reprezinta un factor de relaxare. Daca optezi pentru imprimeuri florale, atunci te poti bucura de recrearea unui mediu natural.

3. Verde 

somn-odihnitor

Un verde deschis in dormitorul tau te poate duce cu gandul la natura si chiar la propria gradina. Natura are, in genere, un efect linistitor, asa ca orice culoare care se regasteste afara, in paduri, campuri etc reprezinta o optiune inspirata cand vine vorba de decorarea propriului dormitor. Combinat cu alb, un verde deschis poate avea un efect de somnifor, ajutandu-te sa te odihnesti corespunzator.

4. Bej

somn-odihnitor

Nimic nu poate fi mai calmant si linistitor decat un bej! Culorile neutre, in general, sunt foarte potrivit pentru dormitor, intrucant nu ies evidenta, creand un mediu propice pentru a te odihni cum trebuie. Tonurile de bej care seamana foarte bine cu culoare nisipului sunt extraordinare pentru dimineata cand pot reflecta frumos razele soarelui.

5. Gri

somn-linistitor

Ca si bejul, griul nu iese prea mult in evidenta, contribuind la crearea unui mediu corespunzator pentru un somn odihnitor.

Griul a devenit in ultimii ani una dintre culorile preferate in design. Cu toate acestea, varietatea de nuante, de la tonuri reci la tonuri calde poate fi inselatoare si te poti trezi ca griul ales pentru dormitor nu arata splendid dimineata cand te trezesti. Asigura-te ca ai probat culoarea in toate momentele zile si din toate unghiurile camerei pentru a nu alege o nuanta nepotrivita decorului camerei tale.

6. Lavanda

somn-linistitor

Lavanda are efect linistitor, eliminand stresul nostru cel de toate zilele. Reprezinta totodata un real ajutor pentru insomnii si pentru diferitele dereglari ale somnului.  Ai fi surprins sa afli ca exact acelasi efect il are si culoarea acestei plante, ea putand fi utilizata cu succes in dormitor. Pentru  un dormitor mai sofisticat, recomandarea este aceea de a combina aceasta culoare cu tonuri calde de alb sau gri.

Un dormitor in culoarea lavandei nu doar ca iti va promite un somn linistitor, insa iti va induce si o stare de visare pentru care culoarea mov, in toate variariile ei, este cunoscuta.

Tu ce culoare alegi pentru un somn odihnitor?