Alegerea usilor de interior – O decizie importanta

Atunci cand se pune problema alegerii unei usi de interior dorite pentru amenajarea casei sau apartamentului dumneavoastra trebuie avute in vedere mai multe criterii. Enumar aici numai cateva, pe acelea care le consider a fi esentiale.

Alegerea usilor de interior – Caracteristici esenţiale

  1. Ca de fiecare data cand avem de facut o achizitie cu un impact major in ansamblul amenajarii interioare asa cum sunt usile de interior, trebuie sa incepem prin a ne stabilii un buget, o suma  realista, raportata la posibilitati – in primul rand – si care sa fie in conformitate cu nivelul de pret al celorlalte finisaje.
  2. Urmatorul  pas ar fi deciderea tipului de usa dorit, un pas care necesita mult timp, avand in vedere multitudinea de tipuri de usi cu care, din fericire, a fost invadata piata in ultimul timp. Incepand cu cele chinezesti din MDF in diverse forme si culori, insa de o calitate indoielnica si cu o durata de folosinta destul de redusa, continuand cu cele celulare laminate in folie de hartie sau furniruite cu diverse esente de furnir estetic sau natural si incheind cu usile din lemn masiv sau stratificat care, asa cum am argumentat intr-un alt articol, sunt cele mai durabile, dar care – desigur – au preturi pe masura calitatilor.
  3. In continuare, in functie de stilul general pe care vreti sa-l imprimati locuintei dumneavoastra va trebui sa va decideti asupra liniei pe care sa o urmeze usile dorite, si aici ma refer la faptul ca o usa din lemn masiv va da foarte bine intr-o casa amenajata in stil clasic insa nu va arata la fel de bine intr-o casa in stil modernist sau ultramodernist.
  4. Daca tot am ajuns aici, la stil, atunci sa intram putin in detalii, care de altfel sunt foarte importante. O usa din lemn masiv trebuie sa se incadreze cu restul elementelor de decor interior (scara, mobila, pardoseli) care de preferat ar fi sa fie din acelasi material sau din materiale care sa pastreze aceeasi nota, fie ele naturale sau imitatii.

Articol scris de George Tanase
Daca doriti sa preluati acest articol va rugam sa respectati acest regulament!