Ai achizitionat un apartament cu 2 camere si nu stiii cum sa-l amenajezi? Apartamentul pe care urmeaza sa-l vezi are doar 47 mp si, cu toate acestea, da impresia de spatiu si ordine, fara a parea lipsit de viata. Ba chiar din contra!

2-camere-4

 

Apartament cu 2 camere – idee de amenajare

2-camere-7

Bucataria

2-camere-6

Bucataria si sufrageria fac parte din acelasi cadru, asa ca a trebuit sa se tina cont de aspectele de design care sa se potriveasca ambelor tipuri de incaperi. Ideea pe care au mers proprietarii acestui apartament a fost obtinerea unei simetrii monocrome, asa ca au vopsit toata casa in alb si au preferat sa scoata alte elemente in evidenta prin culoare. De exemplu, masa de bucatarie este tot alba, dar scoate in evidenta rosul aprins al scaunelor, pisele de rezistenta din acest spatiu.

De fapt, s-ar putea sa ma contrazici si sa-mi spui ca piesa de rezistenta e cea pe care o voi prezenta in continuare. O carte de bucate direct pe perete. Nu mai trebuie sa pierzi timp si sa faci salturi de la coptor la cartea bucate, pentru ca ai reteta chiar in fata ta. E chiar simplu de realizat: alegi retetele, le scrii cu un marker permanent pe coli de hartie, lipesti colile pe perete, iar deasupra asezi sticla. Pentru un plus de siguranta, este recomandat sa alegi sticla termorezistenta, dar care este, din pacate, mai scumpa.

Biblioteca

2-camere-5

Nu intamplator masa si scaunele de bucatarie sunt putin mai noncoformiste. Acestea se potrivesc foarte bine cu biblioteca din spate, care ocupa tot peretele si imbogateste atmosfera printr-un joc armonios de culori.  In plus, ofera un spatiu excelent de depozitare prin formatul pe care il are: jumatate biblioteca, jumatate rafturi cu usi. Si arata si foarte interesant, nu-i asa?

Decor minimalist

2-camere-3

Va place cuierul in forma de ren? Privit dintr-un anumit unghi, pare un simplu desen pe perete. Astfel de accesorii pot conferi intotdeuna un plus de personalitate locuintei si sunt si foarte ieftine, spre deosebire de accesoriile din lemn masiv.

Dormitorul

2-camere-2

2-camere-1

Dormitorul este parca desprins din camera unui fotogaf celebru si nu datorita fotografiilor asezate pe peretele opus, ci prin toate elementele din care este compus. Daca in sufragerie culorile dominante au fost rosu si alb, aici rosul este inlocuit de negru. Spatiul are mai degraba un caracter masculin, dar spre deosebire de alte dormitoare monocromatice, acesta inspira caldura si relaxare, nu austeritate si raceala. Desi nu este o camera mare, a fost amenajata inteligent, dresing-ul ocupand un colt al camerei separat, aproape invizibil. Imi place ca nu au ales oglinzi pentru dressing pentru ca, desi dau impresia de spatiu, acestea imprima o stare ciudata, de zona crepusculara.

Baia

2-camere

Baia, desi are doar 3, 5 mp este foarte eleganta. Cada a fost inlocuita cu un dus, iar chiuveta a fost inlocuita cu una mai mica, tocmai pentru a salva spatiu. In plus, colorile alese transmit caldura si simplitate.

Mie mi-a placut foarte mult acest apartament si sper ca si voua. Aveti vreo sugestie? Vi se pare ca ar fi trebuit sa abordeze altfel situatia? Astept mesajele voastre in comentarii!