Apartament renovatAi mostenit un apartament de la o ruda, dar nu stii de unde sa incepi renovarile? Nu-ti ridica mainile catre tample, chiar si cele mai “comuniste caramizi” pot fi schimbate in ceva modern si impresionant. Cum? Ti-am pregatit un exemplu care sare din tipare…

Apartament renovat – 55 mp2, stil modern, dinamic

Una dintre piesele de rezistenta ale apartamentului este reprezentata de un tapet urias ce infatiseaza modelul Fiat 500…in bucatarie! Cine s-ar fi gandit sa puna o masina in bucatarie? Un proprietar pasionat de automobile! Afisul este completat de alte imagini care se imbina ca un puzzle pentru a da impresia de „cladire in cladire”. Cina obisnuita din bucatarie se transforma rapid intr-o cina la o terasa italiana, in lumina calda a unui soare ingaduitor sau a unor nori vijeliosi. Tu esti cel care decide vremea, natura, jocul pe care sa-l faci in propria bucatarie, iar daca ai talent la desen, atunci e si mai bine.

apartament-renovat-1

Nu putem insa trece cu vederea peste alte detalii inedite, de la scaunele cu model modern sau lampa de deasupra mesei care imprastie culoare uniform in intreaga incapere. Atmosfera este incalzita de fronturile mobilei, inbracate in furnir de stejar. Iar daca acestea pastreaza un stil clasic, rustic, partea de desupra, „zona de lucru”, este in intregime neagra, la fel si chiuveta, plita, pana si storcatorul de fructe. Nu este o alegere intamplatoare, intentia proprietarului fiind aceea de a crea un asamblu care sa scoata in evidenta tava care seamana foarte bine cu un tablou avangardist.

Acelasi rosu aprins este pastrat si in sufragerie, „coltul cultural” fiind foarte bine ilustrat de literele asezate langa scaun. Biblioteca, lampa, paturica asezata pe scaunul cofortabil, toate te cheama la lectura. Trebuie sa va marturisesc ca si mie mi-ar placea un asfel de coltisor.

apartament-renovat-4

Privind imaginea de mai jos, probabil v-ati format deja o idee despre proprietar: este un iubitor de arta. Pe langa coltul de lectura, living-ul este dotat cu un home cinema si cateva boxe imense, dar si 2 afise de teatru icadrate intr-un suport din sticla. Un truc ingenios este folosirea celor doua nuante de culoare: gri si alb. Prima da impresia ca biblioteca si plasma se afla mai aproape, pe cand cea de-a doua largeste colturile, da impresia de spatiu, de departare. Iar canapeaua se imbina perfect cromatic pentru a ocupa in mintea privitorului si mai putin spatiu.

Holul este locul care tine loc de dressing room. Aici proprietarul a pus o gramada de rafturi si le-a mascat cu oglinzi, pentru a tine apartamentul ordonat.

apartament-renovat-7

Trebuie sa recunosc, baia este destul de impresionanta. Cuprinde un simplu dus de sticla, o chiuveta, o toaleta si un dulap mic, dar toate sunt armonizate de punctele de faianata rosie care traseaza o linie spatiala ce aminteste de filmele SF.apartament-renovat-8

Si in cazul in care te imtrebai cum arata bordul modelului Fiat 500 din bucatare, gasesti continuarea aici.

apartament-renovat-9

Daca pana la dormitor am fost insotiti de omniscinetul rosu aprins, aici scapam de el si dam peste nuante mai calde. Este un dormitor cu adevarat spumos, sunt folosite tesaturi moi, iar peretii sunt de culoare bej-lanos. Perdeaua climatica din spatele patului da senzatia de caldura prin amplasarea celor doua lampi inalte, fara noptiere.

apartament-renovat-10

Un apartament renovat frumos care pe mine m-a impresionat si sper ca si pe voi. Spor la decorat!