Titlul suna putin bizar, dar chiar despre asta este vorba. Nici nu este imposibil,  daca e sa ne gandim la traditionalele vane ale bunicilor 🙂 Design-ul modern se bazeaza insa pe tehnologie. Iar la capitolul tehnologie si calitate, cine ar fi fost mai potriviti decat germanii?

Inginerii germani au creat aparate sanitare pentru baie din lemn care, pe langa aspectul inedit, au si efect terapeutic, calmand durerile de spate. Este cunoscut faptul ca lemnul ajuta la combaterea anxietatii si relaxeaza, dupa cum am vorbit intr-un articol anterior, dar ce putea fi mai potrivit decat plasarea lui in locul cel mai potrivit pentru relaxare, cum este baia?

baie-de-lemn

Nu doar o baie din lemn, ci o oaza de liniste si relaxare

Toate „creatiile” sunt obtinute din lemn exotic, de exemplu wenge si mahon, iar tehnica de construire este asemnatoare celei folosite pentru realizarea navelor, barcilor, iahturilor, etc. In plus, culoarea merge penfect cu alb, realizand un contrast cromatic care da o stare de bine.

baie-de-lemn

Pentru un aspect si mai „natural”, marginile cazilor pot fi acopeite cu pietricele si scoici, dar pot fi gasite si sub forma de jacuzzi. Pe langa cada, chiuveta si alte suporturi pentru baie sunt create sa se potriveasca perfect, iar forma lor este cu adevarat speciala. Mai multe informatii gasiti aici.

baie-de-lemn

 

baie-de-lemn

baie-de-lemn

baie-de-lemn

baie-de-lemn

baie-de-lemn

baie-de-lemn

baie-de-lemn

baie-de-lemn

 

Sursa imagini: alegna.ch