ce spune locuinta ta despre tine

Regula principala in amenajarile interioare este aceea ca stilul si culorile pe care le alegem sa ne reprezinta personalitatea. De foarte multe ori, facem acest lucru involuntar, astfel incat locuinta este foarte graitoare in ceea ce priveste personalitatea proprietarului.

Asadar, ce spune locuinta ta despre tine? Exista o intreaga psihologie in spatele alegerilor pe care le facem in amenajarea locuintei noastre. De cele mai multe ori ne decoram locuinta tinand cont nu doar de preferinte, dar si de atitudinile si sentimentele pe care le avem, astfel incat locuinta devine o extensie a universului nostru interior.

Ce spune locuinta ta despre tine

Stilul de viata

Daca esti o persoana careia ii place organizarea, atunci cel mai probabil locuinta ta este curata, spatioasa si mereu ordonata.

ce spune locuinta ta despre tine

Locuintele cu foarte multe spatii pentru depozitare, cu design simplu, reflecta o personalitate calma, o gandire logica si tendinta de a planifica lucrurile in detaliu.

In cazul iubitiorilor de natura, locuinta va fi, cel mai probabil, accesorizata cu plante si flori si, mai mult ca sigur, va avea si o gradina.

ce spune locuinta ta despre tine

Este esential ca locuinta ta sa fie o reprezentare a stilului tau de viata. Asa cum te simti zi de zi, la fel ar trebuie sa te simti si in caminul tau.

Culorile

Culorile sunt o reprezentare a felului in care te simti. Exista numeroase studii care s-au concentrat pe psihologia culorilor si felul in care diferite culori iti transmit diferite stari emotionale. Asadar, alegerea unei culori pentru peretii incaperilor din locuinta ta este foarte importanta.

Avand in vedere ca iti vei petrece o mare parte din timp in caminul tau, este esential sa alegi culori pentru decor care iti plac.

Daca iti plac culorile luminoase, cel mai probabil este o persoana activa.

ce spune locuinta ta despre tine

Pe de alta parte, daca ai o preferinta pentru culorile neutre, cel mai probabil esti o fire introvertita.

ce spune locuinta ta despre tine

Accesoriile

Exista numeroase moduri in care accesoriile pe care le alegi in decorul locuintei iti reflecta personalitatea.

Desi este posibil sa fii o persoana tacuta, accesorii precum perne decorative colorate sau draperii cu imprimeuri florale ar putea indica o perspectiva pozitiva asupra vietii.

ce spune locuinta ta despre tine

Experiente

O cale prin care poti afla mai multe despre experientele unei persoane, este sa arunci o privire atenta decorului locuintei. Proprietarii care-si petrec marea majoritate a timpului calatorind, se intorc, de cele mai multe ori, cu numeroase suveniruri. Iar acestea sunt simbolul experientelor traite de-a lungul vietii.

ce spune locuinta ta despre tine

Experientele pe care oamenii le au spun fiecare cate o poveste si se reflecta in felul in care sunt si se simt. Este minunat atunci cand vizitezi locuinta cuiva sa simti ca aceasta reprezinta personalitatea proprietarului.

Relatii

Felul in care alegi sa-ti decorezi locuinta are un impact major asupra dinamicii relatiilor tale. Gandeste-te la oamenii cu care locuiesti si la modul in care personalitatea lor s-ar putea reflecta in felul in care ti-ai amenajat locuinta.

ce spune locuinta ta despre tine

Daca ai copii, s-ar putea ca in locuinta ta sa existe piese de mobilier destinate acestora, precum si unele incaperi cu pereti foarte colorati.

Daca locuiesti cu partenerul sau partenera ta, este posibil sa fi ales culori care transmit ideea de romantism si iubire.