celebrul dormitor al lui Van Gogh

Ce-ar fi mai frumos decat sa te cazezi in celebrul dormitor al lui Van Gogh?! Daca pana de curand acest lucru era absolut irealizabil (avand in vedere ca nu te poti muta intr-o pictura, desi ar fi interesant) acum este posibil!

Celebrul dormitor al lui Van Gogh

Fie ca esti sau nu pasionat de arta, cu siguranta stii tabloul celebru al lui Van Gogh, numit simplu Dormitorul (La Chambre à coucher). Tabloul a fost realizat in 3 versiuni, una dintre ele in 1888, iar celelalte doua in 1889) si este o reprezentare a dormitorului din Arles a marelui pictor. In prezent, prima versiune a tabloului se afla la Muzeul Van Gogh din Amsterdam, a doua la Institutul de Arta din Chicago, iar a treia la Muzeul d’Orsay din Paris.

Incaperea amenajata dupa tabloul lui Van Gogh respecta fidel, pana la cel mai pic detaliu, pictura postimpresionista si recreeaza atmosfera specific frantuzeasca de secol 19.

Proiectul apartine Institutului de arta din Chicago, mai exact lui Leo Burnett, iar dormitorul a fost amenajat intr-un apartament situat in campusul muzeului si poate fi inchiriat pentru numai 14$ pe noapte pentru simplul fapt ca am nevoie sa cumpar vopsea, dupa cum spune chiar autorul.

celebrul dormitor al lui Van Gogh

celebrul dormitor al lui Van Gogh

Nu stiu voi ce credeti, dar cu siguranta sa ma cazez in celebrul dormitor al lui Van Gogh se inscrie pe lista mea de dorinte! Mai mult ca sigur ar fi o experienta de neuitat!

Sursa:

boredpanda.com