Terasa  este resedinta de vara pentru multi dintre noi. Fie ca ne petrecem serile citind o carte sau bucurandu-ne linistea noptii si de catecul greierilor, fie ca planuim sa dam cateva petreceri pe terasa sau chiar in jurul piscinei, terasa trebuie amenajata astfel incat sa devina un loc primitor si relaxant.

Idei simple despre cum sa-ti decorezi terasa

Daca vrei sa ai o terasa cat mai aerisita (mai ales in cazul in care nu dispui de foarte mult spatiu), atunci mergi pe o paleta de culori neutra, monocromatica.

cum-sa-decorezi-terasa7

Cine nu-si doreste o terasa in stil exotic, tropical? Secretul consta in accentele de culoare, care trebuie sa fie vibrante, de la roz pana la fucsia, si diferite forme moderne, geometrice sau florale.

cum-sa-decorezi-terasa6

Daca ai o curte mare, care iti permite sa faci ajustari ceva mai pretentioase, atunci opteaza pentru terasa-gradina (landscape). Recomandam folosirea unor obiecte de mobilier din metal, alb sau de culoarea pamantului, iar marmura sa fie cat mai neslefuita. Poti alege si mobilier din lemn, dar sa inspire relaxare, sa fie jovial, astfel incat sa te bucuri din plin de prospetimea verii.

cum-sa-decorezi-terasa8

Daca nu ai prea mult spatiu insa, poti sa-ti organizezi lucrurile astfel incat sa creezi un coltisor in aer liber, direct in jungla orasului. Spre exemplu, poti pune un mic gratar, o masuta si alte ustensile pentru o cina in aer liber.

cum-sa-decorezi-terasa5

Sa decorezi terasa unei case la tara este probabil cel mai simplu si placut. Trebuie sa o faci sa para cat mai calduroasa, sa asezi o masa direct in gradina din spate si sa-i aduni pe toti cei dragi in jurul ei.

cum-sa-decorezi-terasa4

O atmosfera orientala poate fi realizata cu succes prin plasarea unor felinare colorate, folosind o canapea plina cu perne, multe flori si plante decorative, plus multa culoare.

cum-sa-decorezi-terasa3

Daca terasa ta nu are acoperis, il poti face chiar tu dintr-un baldachin alb. Sub el aseaza scaune, o masuta si multe perne colorate. Invitatii se vor simti cu siguranta foarte bine aici.

cum-sa-decorezi-terasa1

O alta optine este si umbrela de soare, dar tine minte ca atrage foarte mult caldura, deci la orele de varf nu este indicat sa stai sub ea.

cum-sa-decorezi-terasaSi pentru cei care si-ar dori sa aiba o terasa, dar au un singur balcon micut, am o veste buna. Se poate. Asezi o masuta mica, lipesti un wallpaper cu frunze si o scoarta de copac, adaugi un ghiveci cu flori naturale si gata terasa.

cum-sa-decorezi-terasa2

Voi cum v-ati decorat terasa in aceasta vara? Asteptam si parerile voastre, poate si cateva fotografii 😉

Sursa imagini: 1, 2, 4, 5, 6, 7, 8 – aici, 3- aici

cum-sa-decorezi-terasa8