imprimeuri florale

Designerii folosesc imprimeurile in decorul interior dintr-o varietate de motive. Ele sunt, in primul rand, o forma de expresie. De asemenea, amintesc de diferite perioade te timp sau culturi, asadar se pot transforma in adevarate marturii istorice, si reflecta personalitatea proprietarului locuintei.

Daca iti plac imprimeurile, iti doresti sa le folosesti, dar nu stii de unde sa incepi, specialistii iti vin in ajutor cu sfaturi care te vor ajuta sa le asociezi armonios, pentru o estetica placuta.

Stim ca asocierea lor poate fi o provocare, mai ales din punct de vedere cromatic, asadar, iata cum sa folosesti imprimeurile in decorul locuintei cu aceste sfaturi usor de pus in practica.

Cum sa folosesti imprimeurile in decorul locuintei

Asocierea culorilor si texturilor poate avea efecte nemaipomenite asupra stilului de amenajare interior. Exista cateva reguli simple pe care le poti urma apentru a asocia imprimeurile. Asadar, nu le evita, ci invata cum sa le folosesti corect.

cum sa folosesti imprimeuri in decorul locuintei

Daca nu ai mai folosit pana acum imprimeurile in amenajarea casei tale, cel mai bine ar fi sa incepi cu detaliile. Nu te grabi sa aplici un tapet cu imprimeu pe un perete intreg, ci opteaza, pentru inceput, pentru accesorii decorative.

Inainte sa te preocupe cum vor arata diferite imprimeuri impreuna, este recomandat sa alegi o paleta cromatica in care sa se regaseasca nuantele care iti plac.

Daca nu vrei sa te complici prea mult, calea cea mai simpla si sigura de a asocia imprimeurile este sa alegi un imprimeu colorat si sa-l asociezi cu un fundal alb in intregime. Poti alege imprimeuri in nuante de albastru, rosu, roz, mov, verde sau oricare alta culoare preferi. Vor crea un efect estetic placut atunci cand sunt amplasate pe un fundal alb.

De asemenea, o alta cale de a combina diferite tipuri de imprimeuri din punct de vedere cromatic este prin asocierea negru-alb, in proportii egale.

cum sa folosesti imprimeuri in decorul interior

Atunci cand folosesti imprimeuri in decorul locuintei, incearca sa nu asociezi mai mult de 5 imprimeuri cu motive diferite. Pentru a te asigura ca nu dai gres, te poti limita la numai 3.

Asadar, pentru a simplifica lucrurile, alege 3 imprimeuri diferite si foloseste regula 60/30/10 in asocierea lor. Aceasta presupune sa alegi un imprimeu principal pe care sa-l folosesti in proportie de 60% din incapere, unul secundar pentru 30%, iar pe al 3-lea in restul de 10%.

cum sa folosesti imprimeuri in decorul interior

Cand asociezi 3 sau 5 imprimeuri, alege unul dominant. Acesta trebuie sa fie utilizat in proportie mai mare. De pilda, daca vrei sa folosesti 5 imprimeuri diferite, alege un imprimeu floral dominant, 2 pe care le vei folosi moderat (unul geometric si unul floral) si care trebuie sa imite nuantele imprimeului principal, si inca 2 imprimeuri pe care le vei folosi in proportie mica, fiecare cu motive si in culori distincte.

cum sa folosesti imprimeuri in decorul locuintei

De asemenea, poti face asocieri de imprimeuri similare, dar in nuante diferite. Asadar, daca ai ales un imprimeu floral albastru, asociaza-l cu un imprimeu floral intr-o alta nuanta de albastru.

cum sa folosesti imprimeuri in decorul locuintei

Daca iti plac culorile indraznete, indrazneste sa le folosesti! Ele merg cele mai bine asociate cu imprimeurile monocrome in nuante neutre.

Motivele imprimeurilor se pot repeta. De pilda, imprimeul covorului poate fi folosit si pentru alte accesorii sau piese de mobilier din incapere. Acelasi lucru este valabil si pentru cromatica, mai ales in cazul imprimeurile cu motive diferite, cum ar fi un imprimeu cu forme geometrice si unul floral. Daca ele sunt de aceeasi culoare, se vor armoniza.

Imprimeurile confera o caldura aparte si un plus de personalitate casei tale. Tu stii cum sa folosesti imprimeuri in decorul locuintei? 🙂

Sursa

http://www.dummies.com