cum sa-ti accesorizezi locuinta

Accesorile nu sunt destinate exclusiv tinutelor vestimentare. Casa ta merita si ea, de ce nu, sa fie cocheta. Daca simti ca ceva lipseste locuintei tale, aceste mici detalii de amenajare iti vin in ajutor completand designul de ansamblu, conferind un plus de personalitate si o atmosfera placuta casei tale.

Cum sa-ti accesorizezi locuinta: sfaturi de la specialisti

De multe ori ne este mai usor sa alegem piesele principale de mobilier decat accesoriile potrivite pentru incaperile din locuinta noastra. Ne putem pierde cu usurinta in varietatea de forme, culori, marimi, texturi etc. Exista intotdeauna pericolul ca obiectele pentru decor alese sa nu echilibreze stilul de amenajare, sa fie prea multe sau prea putine sau pur si simplu nepotrivite. Gasirea unui punct de echilibru nu este intotdeauna usoara, insa exista anumite reguli elementare cu ajutorul carora poti invata cum sa-ti accesorizezi locuinta fara sa dai gres:

1. Carti & accesorii

Cartile n-ar trebui sa lipseasca. Indiferent ca esti sau nu pasionat de citit, sunt accesorii minunate pentru casa ta. In incaperile din locuinta ta in care exista o biblioteca, este recomandat ca rafturile sa nu contina exclusiv carti, ci si diferite obiecte decorative, pentru o diversitate mai mare. Strecoara printre carti o fotografie inramata, o vaza cu sau fara flori, figurine sau diferite suveniruri din calatorii.

cum sa-ti accesorizezi locuinta

2. Colectiile: accesorii de valoare

Daca esti colectionar, indiferent de obiectele pe care le colectionezi, poti gasi intotdeauna o modalitate originala de a-ti dispune colectia in locuinta ta. Foarte important, atunci cand o faci, sa nu imprastii obiectele in toata incaperea, ci sa alegi un loc in care sa le expui integral.

cum sa-ti accesorizezi locuinta

3. Elementul… viu

Un truc folosit intotdeauna de designeri in etapa accesorizarii unei locuinta este incorporarea unui element viu, care sa insufleteasca atmosfera. Poti folosi o vaza, un ghiveci cu flori sau o fructiera care sa atraga privirea. De asemenea, astfel de accesorii vor avea nu doar un impact vizual, ci si olfactiv.

cum sa-ti accesorizezi locuinta

4. Asocierea corecta 

Accesoriile capata un aspect placut atunci cand sunt grupate in numar impar, o regula de care majoritatea designerilor de amenajari interioare tin seama. De asemenea, asocierea corecta a accesoriilor in functie de dimensiuni se face prin asocierea unui accesoriu inalt, unuia mediu si unuia mic.

Accesoriile de dimensiuni mici nu au un impact foarte mare, asadar, cel mai indicat este sa optezi pentru cele de dimensiuni mai mari, iar pe cele mici sa le pozitionezi strategic, astfel incat sa le pui in evidenta.

cum sa-ti accesorizezi locuinta

5. Concentreaza-te asupra calitatii

Daca intr-adevar iti doresti ca locuinta ta sa surprinda, alege accesorii unicat, indiferent ca le achizitionezi sau le realizezi chiar tu. De asemenea, expune acele accesorii care spun o poveste, care iti amintesc de o vacanta, de pilda, sau care ies in evidenta prin autenticitatea lor. Suna mult mai bine decat accesoriile standard pe care le poti gasi in toate magazinele de profil, nu-i asa?

cum sa-ti accesorizezi locuinta

6. Alege intotdeauna accesoriile care iti plac

Pentru a-ti accesoriza locuinta nu trebuie sa faci investitii majore, ci te pot folosi de cele pe care le ai si indragesti. Tot ce trebuie sa faci este sa le organizezi tinand cont de regulile de mai sus.

cum sa-ti accesorizezi locuinta

7. Imbratiseaza schimbarea

De-a lungul timpului ajungem sa detinem accesorii pentru locuinta dintre cele mai variate, fie ca le-am cumparat chiar noi sau le-am primit cadou. Ei bine, nu trebuie sa la expui pe toate, ci numai in proportie de 20%. Sau cel putin asa ne sfatuiesc designerii. Asadar, imbratiseaza schimbarea si inlocuieste accesoriile periodic! Astfel, casa ta va parea niciodata monotona.

cum sa-ti accesorizezi locuinta

Sursa: 

http://www.sheknows.com