Stiu ca esti si tu tentat sa ai o usa colorata. Trendurile in materie de design exterior mizeaza pe culoare, iar usa pare sa fie punctul de atractie al locuintelor moderne. Si daca nu ai timp, resurse si nici disponbilitatea achizitionarii unei usi noi de exterior, propun varianta clasica de renovare: vopsitul.

Vopsitul, desi pare simplu, poate fi o activitate pe care o amani de cele mai multe ori din pricina mirosului, a  murdariei si a lipsei de siguranta in ceea ce priveste rezultatul. Haideti sa vedem ce pasi ar trebui sa urmezi pentru ca macar rezultatele sa fie pe masura asteptarilor.

cum-sa-vopsesti-usi-de-exterior

5 pasi pentru vopsitul usilor de exterior

1. Inlaturarea balamalelor si a clantei

Inlaturarea balamalelor pare o mare bataie de cap, dar este esentiala pentru obitinerea unei culori uniforme si pentru buna functionare a usii dupa vopsire (vopseaua s-ar putea sa curga pe balamale, sa se usuce si sa impiedice inchiderea si deschiderea ei cu usurinta).

2. Curatarea impuritatilor cu smirghel

Smirghel-ul este cel mai simplu instrument de indepartare a impuritatilor, dar nu alege o varianta prea „hard” pentru ca nu distruge suprafata usii (sa nu ramana zgarieturi care nu pot fi acoperite de vopsea).

3. Spalarea usilor

Nu cu apa, ci cu diluant. Smirghel-ul nu poate indeparta toate impuritatile, asa ca cel mai bine este sa freci anumite parti folosind o carpa inmuiata in diluant (foloseste neaparat manusi, diluantul usuca mainile). .

4. „prima mana” de vopsea

Felul in care vopsesti usa are insa o importanta aparte. Iata care este ordinea in care ar trebui sa incepi sa vopsesti pentru a obtine o culoare uniforma:

DSCN8850-JPG

5. Finisarea lucrarii

Dupa ce ai lasat-o doua ore la uscat, mai adauga o mana de vopsea, las-o se se usuce bine, iar apoi asambleaza balamalele si clanta.

Sursa imagini: 1, 2