Cromatica ocupa un loc foarte importanta in viata noastra. Culorile si asocierile cromatice au un potential urias de a induce diferite stari de spirit. Din acest motiv designerii recomanda nuante precum albastru deschis, bej, lila pentru dormitor, de pilda. Se pare ca acestea induc o stare de calm si liniste interioara.

Citeste si: 6 Culori pentru un somn odihnitor

La polul opus, culori vii precum galbenul sau portocaliul au efecte benefice asupra tonusului si ne induc pozitivitate si energie.

Fiecare culoare are propria ei semnificatie, clar stabilita de-a lungul timpului. V-ati intrebat vreodata care este semnificatia usilor de culoare rosie si care ar putea fi ratiunea de a alege o culoare atat de puternica pentru usa de la intrare?

Semnificatia usilor de culoare rosie

Istoria, originile si semnificatia unei usi de culoare rosie chiar la intrarea in locuinta este variata si difera de la o cultura la alta.

Daca iei in considerare sa-ti vopsesti usa de la intrare in aceasta culoare, ar fi bine ca inainte sa stii ce ar putea transmite. Apoi, vei putea decide daca aceasta este alegerea potrivita pentru usa de exterior a casei tale.

In Feng Shui, o usa de intrare de culoare rosie inseamna Bun venit!

semnificatia usilor de culoare rosie

Feng Shui-ul este arta subtila a organizarii spatiului inconjurator, astfel incat sa facilitam patrunderea si circulatia neintrerupta a energiei cunsocuta in cultura chineza si sub numele de Qi sau Chi. Aceasta energie este pretutindeni si ne afecteaza fiecare aspect al vietii, fara sa ne dam seama.

Conform principiilor Feng Shui, putem interveni asupra energiilor care patrund in casa noastra prin felul in care amplasam diferite obiecte. Urmand regulile Feng Shui vom crea un mediu armonios din punct de vedere energetic si vom atrage lucruri pozitive in viata noastra.

Regulile Feng Shui pot fi aplicate de oricine, in orice moment al vietii. Multi oameni apeleaza la Feng Shui pentru o sanatate mai buna, altii pentru succes in cariera sau, pur si simplu, pentru liniste si armonie.

Citeste si: Culori pentru usa de exterior conform principiilor Feng Shui

7 reguli Feng Shui pentru usa de la intrare

5 principii de amenajare Feng Shui pentru camera copilului

In Japonia si China Antica, rosul era considerata o culoare opulenta si reprezenta alegerea principala pentru usile care faceau intrarea in cele mai importante cladiri. Regulamentele privind arhitectura chineza, de pilda, stipulau ca numai oficiali de seama ai guvernului aveau dreptul de a alege rosu pentru usa de la intrarea in locuintele lor. Acesta este unul dintre motivele pentru care culoarea este asociata adesea cu prosperitatea.

Aceeasi semnificatia a usilor de culoare rosie o regasim si in traditia veche americana. Aceasta semnala calatorilor ca proprietarii casei sunt ospitalieri si dispusi sa ofere un loc de odihna temporar calatorilor. Usa rosie era simbolul universal ca acestia erau bineveniti sa poposeasca peste noapte.

semnificatia usilor de culoare rosie

Semnificatia biblica a usilor rosii este protectia. Evreii foloseau sange de miel pentru a-si insemna usile. Se credea ca acest obicei le va proteja primii nascuti de ingerul mortii. In vechile biserici catolice, usile rosii reprezentau sangele lui Hristos. Sa treci pragul acestora insemna sa pasesti pe pamant sfant.

Asadar, din punct de vedere religios, culoarea rosie este sacra si asociata intotdeauna cu sangele lui Iisus Hristos.

semnificatia usilor de culoare rosie

semnificatia usilor de culoare rosie

Foarte curios, in Scotia, conform traditiei, o usa de culoare rosie inseamna ca proprietarii si-au achitat ipoteca.

Rosu nu este intotdeauna cea mai potrivita alegere pentru usa de exterior. Deoarece este considerata culoare a sudului, este cel mai bine s-o alugi atunci cand locuinta ta este indreptata spre acest punct cardinal, si nu un altul. O usa rosie poate arata nelalocul ei indreptata spre alte puncte cardinale, conform principiilor Feng Shui.

Casele chinezesti care sunt construite tinand seama de principiile Feng Shui, sunt indreptate adesea spre sud pentru a atrage energia specifica acestui punct cardinal.

Cand sa alegi rosu pentru usa de la intrare

semnificatia usilor de culoare rosie

Compasul Feng Shui recunoaste 8 directii de orientare, iar sudul este singura dintre ele asociate cu focul. Nordul, de exemplu, este culoarea asociata apei, prin urmare atenueaza semnificatia rosului. Din acest motiv, pentru aceasta orientare, albastru este cea mai potrivita culoare.

Sursa: http://www.homecurbappeal.com

http://homeguides.sfgate.com/