Daca reciclarea nu a devenit inca prioritatea toturor, poate cateva decoratiuni de interior si de exterior obtinute din sticle goale de plastic vor reusi sa-i faca pe cativa sa ridice uimiti din sprancene.

Plasticul este un material rezistent, usor de modelat si flexibil, dar care polueaza enorm. Si acolo unde asociatiile de mediu si ONG-urile nu conving, intervine arta. Mai multi artisti si pasionati de design interior si decoratiuni au creeat o serie de obiecte din sticle de plastic goale, care mai de care mai neobisnuite.

decoratiuni-interior-exterior-7

Decoratiuni interior-exterior din sticle goale – cateva exemple

Un proiect extem de  interesat a venit in urma parteneriatului dintre firma Rosenbaum si producatorul TV Luciano Huck si care a luat numele de „Home Sweet Home”. S-au facut echipe de artisti si mesteri care au schimbat designul caselor si gradinilor multor brazilieni in 48 de ore de lucru. Iata una dintre ideile acestui proiect:

decoratiuni-interior-exterior-1

Michelle Brand este o alta artista care a vazut oportunitati acolo unde lumea vedea doar probleme, dupa cum afirma chiar ea, pe blogul personal. A inceput sa faca instalatii de iluminat si chiar candelabre din sticle de plastic.

decoratiuni-interior-exterior

Pe blogul epbot.com este prezentata o alta idee ingenioasa: un suport de bijuterii din sticle de plastic de Mountain Dew. Ce-i drept, ai nevoie de ceva indemanare daca vrei sa realizezi un proiect similar, dar daca iti place, gasesti instructiuni aici.

decoratiuni-interior-exterior-2

O stire care a facut insa incojurul lumii este insa cea a pensionarei din Rusia care a decorat peretii casei in motive traditionale folosind doar dopuri de sticla. Mai exact 30.000 de dopuri de diferite culori pe care le-a adunat vreme de cativa ani. Ce a iesit vedeti mai jos:

decoratiuni-interior-exterior-4 decoratiuni-interior-exterior-3

Alte decoratiuni de interori si exterior din sticle de plastic:

decoratiuni-interior-exterior-0

decoratiuni-interior-exterior-11 decoratiuni-interior-exterior-10

Sursa imagini: 0 1, 2, 3 4 , 5, 6.