De cate ori auzim design modern, mintea ne duce cumva, fara sa vrem, la o atmosfera rece, metalica, la mobilier din otel sau, in orice caz la culori neutre si multa sticla. In practica, lucrurile nu stau tocmai asa. Lemnul poate fi folosit in moduri surprinzatoare, inclusiv pentru amenajarea unui spatiu modern. O demonstreaza un open-space restaurant din Osaka, Japonia. Shun shoku Lounge este un spatiu destinat discutiilor de relatii publice, fiind construit in interiorul unei cladiri mari, de sticla, dar care poate fi cu usurinta admiarata de catre trecatori.

design-modern-din-lemn2

Design modern din lemn in 82 de metri

Ceea ce este interesant la acest tip de design este folosirea lemnului intr-un mod inedit, dar pe toata suprafata incaperii. De la stalpii de sustinere, pana la biroul de receptie si canapele, toate sunt facute din  lemn. Combinarea placilor de lemn, in onduleuri si variatiuni geometrice, creeaza senzatie de ordine. In plus, asa cum am mai spus, lemnul detensioneaza atmosfera, reduce stesul si presiunea arteriala. Cred ca nu intamplator arhitectii au ales tocmai lemnul pentru un birou de relatii publice 😀

design-modern-din-lemn

design-modern-din-lemn4

design-modern-din-lemn1

Asadar, design-ul medern din lemn se poate realiza cu succes, fiind mult mai practic si mai primitor decat cel din metal J Abia astept sa vad si in Romania ceva semanator!

Sursa imagini: designboom.com