idei spectaculoase de amenajare pentru gradina

Sezonul rece este din ce in ce mai aproape si parca ne cuprinde o usoara nostalgie. Gandindu-ne ca in curand natura va fi invaluita in alb, ni se face dor de parfumul si culoarea florilor si de verdele crud al copacilor. Ei bine, chiar si asa, n-ar fi rau sa ne pregatim de acum cu aceste idei spectaculoase de amenajare pentru gradina pentru anul viitor.

Idei de amenajare pentru gradina

Nimic nu se compara cu frumusetea unei gradini pline cu flori care sa te incarce de energie pozitiva si sa te aduca mai aproape de natura! In plus, sa-ti amenajezi gradina poate fi o activitate placuta si relaxanta.

Asadar, daca te bate gandul de ceva vreme sa-ti amenajezi sau reamenajezi gradina, iata cateva cateva modele din care te poti inspira:

 1. Amenajare pentru gradina cu ghivece supradimensionate

Un astfel de ghiveci este de mare efect si va schimba total aspectul gradinii sau, de ce nu, aleii din fata casei. Poti incerca o combinatie de flori in diferite nuante, ca in imaginea de mai jos.

amenajare pentru gradina cu ghivece

 2. Amenajare pentru gradina cu fantani

Instalarea unei fantani in gradina este o solutie simpla, cu o estetica deosebita.

amenajare pentru gradina cu fantani

3. Amenajare pentru gradina: helesteu

Apa, fie chiar si statatoare, are un efect linistitor asupra mintii. Amenajarea unui helesteu s-ar putea sa fie exact ceea ce ai nevoie pentru a te relaxa si uita de grijile cotidiene, mai ales daca este imprejmuit de verdele aprins al gazonului.

amenajare pentru gradina elesteu

4. Amenajare pentru gradina in stil vintage

O cale prin cale sa imbini utilul cu placutul este sa amenajezi gradina in stil vintage si sa refolosesti multe dintre obiectele vechi pe care te gandesti de atata timp sa le arunci. In plus, nu te va costa foarte mult. Gasesti mai jos cateva exemple ingenioase.

amenajare pentru gradina vitange

amenajare pentru gradina vintage

 5. Amenajare pentru gradina cu plante curgatoare

Plantele curgatoare sunt foarte usor de intretinut si au un aspect placut in orice anotimp. Poti urma exemplul din imagine si-ti poti amenaja un astfel de gard viu, ca o cascada… verde.

amenajare pentru gradina cu plante curgatoare

6. Amenajare pentru gradina cu pietre

Serpuita, in linie dreapta sau zig-zag? Alegerea este a ta! Pentru oricare varianta ai opta, cu siguranta o alee din pietre va arata minunat in gradina ta.

amenajare pentru gradina cu pietre

7. Amenajare pentru gradina in stil clasic

Daca vrei o gradina frumos amenajata, dar nu iti doresti sa faci o investitie uriasa, foloseste-te de vechile ghivece din ciment. Decorate cu florile potrivite pot avea un efect surprinzator de elegant si modern.

amenajare pentru gradina in stil clasic

8. Spatiu de relaxare

Un loc umbrit este un adevarat colt de rai in zilele toride. Indiferent ca vorbim despre un foisor cochet sau o bancuta la umbra unui copac, important este sa ai unde sa te ascunzi din calea soarelui arzator… la vara.

amenajare pentru gradina

Te numeri printre pasionatii de gradinarit? Daca da, construieste-ti propriul paradis si inspira-te din aceste idei de amenajare pentru gradina!