lemnul de stejar

Cel mai impresionant lucru atunci cand vine vorba despre lemn este durata indelungata de viata, mai ales atunci cand este intretinut corespunzator. Oricine are sau a avut mobilier confectionata din lemn stie ca eforturile de intretinere sunt minime, iar trainicia acestui material se extinde pe o perioada mare de timp.

Lemnul de stejar este un material pe care cei mai multi producatori de usi sau mobilier de inalta calitate il aleg, iar motivele sunt proprietatile pe care aceasta specie de lemn le poseda si care faciliteaza prelucrarea. Lemnul de stejar emana o caldura aparte, este durabil, masiv si, in acelasi timp, are o frumusete unica prin textura si culoarea sa. Desigur, in acest sens, joaca un rol foarte important si metoda de prelucrare a materialului, astfel incat sa se obtina un produs finit desavarsit. Orice mobilier din lemn va domina incaperea prin eleganta si rafinemanetul pe care il degaja. De asemenea, lemnul de stejar are o versatilitate aparte si se potriveste oricarui tip de design, clasic sau modern.

Estetica si proprietatile deosebite ale lemnului de stejar

Lemnul de stejar este un lemn de esenta tare, puternic si durabil, de culoare deschisa, ale carui nuante pot varia de la copac la copac. Este, de asemenea, foarte rezistent la degradarea fungica, datorita constitutiei sale dense. Fibra lemnului de stejar este dreapta, cu textura nefinisata, inegala.

Predispozitia acestui tip de lemn la deformare este minima, suporta foarte bine finisajele si are o impermeabilitate mare. Deoarece este usor de prelucrat, are o utilizare extinsa. Cel mai frecvent este ales pentru obtinerea mobilierului, pardoselilor, parchetului, in constructia barcilor, arhitectura interioara etc.

Unul dintre motivele pentru care lemnul de stejar este atat de indragit, este acela ca se intretine usor si are o durata indelungata de viata. Fiind un material adaptabil, poate fi prelucrat cu usurinta si i se poate conferi orice design. De asemenea, datorita esteticii sale unice naturale, aspectul fiecarui produs obtinut din lemn de stejar va fi unul autentic, foarte greu de imitat cu ajutorul altor materiale.

lemnul de stejar

In plus, lemnul de stejar imbatraneste frumos, ceea ce inseamna ca nu isi va pierde din proprietatile estetice o data cu trecerea timpului. Aspectul lemnului de stejar nu va pali in timp, ci, dimpotriva, va deveni mai placut. Asadar, putem spune ca orice produs realizat din acest material va trece cu brio proba timpului.

lemnul de stejar

Cei mai mult oameni aleg mobilier sau usi din stejar masiv, deoarece este foarte usor de intretinut, iar estetica este una deosebita. Necesita lustruire de minimum doua ori pe an si orice suprafata realizata din acest material poate fi curatata cu ajutorul unui produs special care curata suprafetele din lemn, fara a le modifica aspectul. Astfel, lemnul de stejar isi va recapata de fiecare data stralucirea.

lemnul de stejar

Daca in locuinta ta se regaseste lemnul de stejar, indiferent sub ce forma, este bine sa-ti amintesti ca materialul reactioneaza la mediul inconjurator si este firesc ca el sa suporte modificari survenite ca urmare a schimbarilor de temperatura sau umiditate. De-a lungul timpului, pot aparea unele imperfectiuni minore, insa acestea nu vor afecta in niciun fel integritatea produselor realizate din lemn de stejar.

lemnul de stejar

lemnul de stejar

In ceea ce priveste mobilerul realizat din lemn de stejar, fiecare producator il prelucreaza diferit. Astfel, piesele de mobilier ar trebui sa fie achizitionate de la producatori impreuna cu o fisa tehnica aferenta. Aceasta poate cuprinde indicatii privitoare la modul in care ar trebui sa ai grija de piesele de mobilier, astfel incat sa le mentii aspectul si functionalitatea. Cu toate acestea, daca fisa tehnica lipseste si nu exista instructiuni speciale privitoare la modalitate de intretinere a mobilierului, poti urma recomandarile generale pentru intretinerea lemnului.

lemnul de stejar

Sursa: http://www.urbanara.co.uk