Atunci cand alegi un model de usa interioara pentru casa ta, trebuie sa fii atent la anumite aspecte, cum ar fi reducerea zgomotelor, stil si design. De foarte multe ori suntem atrasi de un anumit model si alegem sa il cumparam, fara sa ne gandim daca se potriveste toturor elementelor de design pe care le are locuinta. Pentru a evita astfel de greseli, iata ce trebuie sa stii despre alegerea modelelor de usi interioare:

Stilul

  1. Daca ai o locuinta cu o arhitectura veche, alege o usa care sa se potriveasca perioadei in care a fost construita. Usile cu lambriuri sunt cele mai populare in acest caz, dar poti folosi si usi reconditionate, care vor da un aspect mult mai autentic spatiului de locuit.
  2. Daca ai o lucuinta in stil modern, probabil ai ales o mobila in stil futurist sau in orice caz minimalist, asa ca iti recomand o usa lucioasa, din lemn stratificat sau din otel. O alta varianta aici sunt si usile glisante, dar pentru montarea lor este nevoie de mai multa munca (pentru a le incadra in interiorul peretilor).

Finisajul si materialul

Finisajul usilor interioare este cel care completeaza intregul aspect al locuintei. Unii dintre voi se gandesc probabil sa picteze usa sau sa o vopseasca, dar in cazul in care aceasta operatiune nu este neaparat necesara, iti recomand usile din stejar masiv, care pot fi intretinute mult mai usor, prin procesul de lacuire.

Iar in cazul in care ai nevoie de o singura usa, alege-o astfel incat sa se potriveasca si cu celelalte din casa. Poti sa alegi sa le schimbi pe toate, dar este mult prea costisitor.

In ceea ce priveste materialul, lemnul ramane in continuare o optiune fezabila. Usile interioare din lemn de cires sau nuc sunt perfecte pentru locuintele contemporane, iar cele de pin sau frasin sunt mai potrivite pentru locuintele de epoca. In schimb, usile de sticla si cele metalice sunt foarte izbitoare, dau senzatia de raceala.

Modele de usi interioare cu geam si fara geam

Usile bloc si cele cu geam sunt cele mai populare tipuri de usi interioare. Prima categorie este de obicei mai scumpa, dar in cazul dormitoarelor si al baii nu poti alege o usa cu geam.

Avantaje

– Se potrivesc usor oricarui tip de arhitectura

– Sunt de calitate superioara

– Pot fi usor modificate pentru a se potrivi in orice spatiu

– Reducerea  zgomotelor

usi-interioare

usi-interioareUsile cu geam sunt mai populare tocmai pentru ca sunt mai ieftine, dar si pentru ca dau senzatia de mai mult spatiu. De multe ori, acestea vin in combinatii de culori pe sticla, dar si cu acesorii din plastic sau din metal.

Avantaje

– Au un design armonios, deci nu mai e nevoie de redecorare, pictare, etc.

– Sunt mai ieftine

– Sunt mai „aerisite”

usi-interioare

usi interioare