Vine 1 martie, asa ca m-am gandit ca un articol care sa aiba in prin plan puterea florilor ar fi binevenit. Motivele florale, fie ca sunt folosite in textile, pe pereti sau in accesoriile obisnuite de interior, aduc viata intregii incaperi si au efecte psihologice benefice. Cum poti insa folosesti elementele florale fara ca rezultatul sa fie unul incarcat, kitchos sau mult prea colorat?

Flower Power: foloseste florile pentru un decor viu, animat

Florile inseamna traditie. Deseori imi amintesc de rochiile secolului trecut, de cearsafurile bunicii si de arhitectura italiana. Ce-ar fi sa folosesti toate aceste elemente vintage in avantajul tau? De exemplu, acest folotoliu seamana foarte bine cu mobila bunicilor, dar felul in care este integrata, culorile complemetare si moderne, reusesc sa dea nastere unei incaperi vii si bine proportionate din punct de vedere cromatic.

motive-floraleLa fel de bine poti folosi motivele florale si pentru scaunele din bucatarie, atata timp cat celelelalte culori folosite sunt crem sau alb.

motive-florale-3

Si pentru ca tot am ajuns la vintage, va mai amintiti tapetul folosit prin anii ’40-’50? Unii il considera demodat, altii extrem de practic. Eu sunt de parere ca totul tine de gusturi. In cazul acesta, tapetul este o varianta mai ieftina la vopsea.

motive-florale-1 Daca alegi sa folosesti tapetul, este indicat sa limitezi folosirea altor elemente de decor: o masa cat mai simpla, un scaun la fel de simplu, toate pastrand linia aceasta vintage. Motivele florale in stil modern dau nastere unei simetrii grafice uimitoare, mai ales in dormitoarele mici. In plus, nu mai ai nevoie de alte obiecte „de arta”.

motive-florale-2

De asmenea, tapetul poate scoate uneori in relief foarte bine anumite elemente pretioase pentru tine, cum ar fi un covor, o lampa, o masuta de cafea etc.

motive-florale-4

Si pentru ca pomenisem de arta mai devreme, cum ar fi sa ai un perete care seamana perfect cu picturile avangardiste? Flori care isi pierd forma, se dizolva in culori puternice si care creeaza o contemplare. Suna destul de bine, nu? Ai grija sa o incadrezi bine printr-un mobilier minimalist si accente moderne in ceea ce priveste accesoriile.

motive-floral5

O alta modalitate prin care poti folosi motivele florale este prin intermediul textilelor. Schimba draperiile, pernele de pe sofauna din sufragerie, poate husa de pat etc. sau chiar covorul! Toate insa ar trebui sa tina cont de regula simplitatii despre care am vorbit si mai inainte: culori neutre pentru pereti si mobilier, simple, lipsite de incarcaturi cromatice sau de forma.

motive-floral-8

motive-floral-6

motive-floral-7

Eu spun ca si cea mai mica schimbare, din cele prezentate mai sus, este potrivita pentru un 1 martie mai vesel, mai fresh, mai inflorit. Voi aveti si alte idei? 🙂

Sursa: homedit.com