Ti se intampla sa mai ai nostalgii din copilarie? Amintiri cu mama care te legana duios si somnul dulce ce niciodata nu se incapatana sa apara, ca azi. Paturile suspendate nu sunt o noutate, dar partea buna este ca sunt in continua schimbare, tin pasul cu noile idei in materie de design si amenajari itnerioare.

Una dintre cele mai simple metode de a-ti instala un pat suspendat este folosirea unor franghii pe care sa le prinzi de grinzi sau suporturi prinse de tavan. Metoda aceasta este valabila chiar si cu un pat obisnuit, caruia poti sa-i tai picioarele. Asigura-te insa ca locuinta are o strucura stabila si poate sa tina o greutate atat de mare.

pat-suspendat

pat-suspendat

pat-suspendat

Pat suspendat in stil oriental sau modern?

O alta varianta este cea de tip hamac, paturile suspendate de acest fel gasindu-se mai ales in resorturi si hoteluri si asociate cu ideea de relaxare. Poti sa instalezi un astfel de pat suspendat in terasa, mai ales daca ai una mare si daca iti place sa petreci timp acolo, sa simti vantul si sa auzi greierii, mai ales daca traiesti in afara orasului. In orice caz, daca vrei sa achizitionezi un pat suspendat de acest fel pentru amenajarea dormitoruluim asigura-te ca atmosfera generala are un aer mai „tropical” si aeresit, fara prea mutla mobila.

pat-suspendat

pat-suspendat2

pat-suspendat7

 

Fara indoiala, exista si varianta moderna. Design-ul minimalist si-a facut si aici loc, cu elementul sau de baza, otelul. Poti sa ai doar doua puncte de sprijin, partea cealalta fiind prinsa de perete, dar in acest caz nu mai este posibil balansul. O idee foarte buna, de altfel, daca iti place ideea de pat suspendat, dar nu vrei sa te balansezi in somn.

pat-suspendat3

pat-suspendat8

 

Toate cele trei tipuri pot veni la pachet cu picioare care se pot ascunde sub pat si se pot folosi oricand 🙂

Sursa imagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.