Casele cu pereti din caramida erau populare la inceputul anilor 1900, in mare parte datorita lipsei de resurse ale oamenilor de atunci. Era mult mai simplu sa repari un perete din caramida decat unul tencuit, iar la vremea aceea casele nu aveau o durata de viata la fel de mare ca astazi. O idee pragmatica atunci devenita o marca a nonconformismului azi.

Timpul a asezat peste peretii din caramida elemente de decor cu mult „charm”, apartamentele cu astfel de peretii fiind considerate o forma mai mult sau mai putin rebela de amenajare a locuintei. Peretii din caramida sunt, fara indoiala, o caracteristica a stilului industrial, despre care am scris mai multe aici, dar tot atat de adevarat este ca acestia dau impresia de rustic, autentic si traditional.

Cafenelele traditionale romanesti folosesc peretii din caramida pentru a aminti de beciurile si cramele de demult, iar multe cluburi raman cu peretii dezgoliti, din caramida, pentru a transmite ideea de libertate si noncoformism. Cei care aleg sa pastreze peretii casei din caramida gasesc aceasta solutie deopotriva moderna si ofertanta. Va veti intreba de ce. Ei bine, peretii din caramida pot fi accesorizati destul de simplu, adaugand cateva elemente de decor interior, in functie de preferintele si stil.

10 idei de decor pentru pereti din caramida

pereti-din-caramida-3

pereti-din-caramida-2

pereti-din-caramida-8

pereti-din-caramida-7

pereti-din-caramida-6

pereti-din-caramida-5

pereti-din-caramida-4

pereti-din-caramida

pereti-din-caramida-1

pereti-din-caramida-9

 

Sursa imagini: aici