Prima oara cand am vazut fotografia unei piscine infinite am crezut ca un designer mai putin priceput a facut teste in photoshop. Era vorba despre piscina Hotel Villa Mahal, din Turcia (foto), ale carei margini se terminau in…mare. Apoi am descoperit ca exista astfel de piscine peste tot in lume si ca se numesc „infinite” pentru ca marginile lor se contopesc cu spatiul nemarginit. Experimentul devine insa bizar atunci cand te indrepti inot catre un zgarie nori sau cand cineva mai curajos se plimba pe maginea piscinei dandu-ti impresia ca povestea biblica a mersului pe apa e de fapt floare la ureche.

piscine-infinite

Primele piscine infinite au aparut in Bali, Indonesia, inspiratia venind din obeservarea directa a teraselor de orez care creeaza un efect dramatic si ubicuu asupra spatiului. De aici, s-au raspandit mai intai in Thailanda si alte tari exotice, pentru ca acum sa le putem intalni inclusiv in tari europene precum Italia.

Piscine infinite, in jurul lumii

Indiferent daca ti-ai facut deja bagajele si esti gata de plecare sau nu ai inca planuri de vacanta, arunca un ochi peste lista de piscine infinite de mai jos, poate fotografiile te vor convinge ca merita sa le dedici  o zi de balaceala 😉

Los Cabos, Mexic

piscine-infinite-7Sheraton Waikiki – Hawaii

piscine-infinite-3Golden Triangle Resort – Chiang Rai, Thailanda

piscine-infinite-1Kandalama Hotel – Dambulla, Sri Lanka

piscine-infinite-2Insula Rangali – Maldive

piscine-infinite-5Puerto Vallarta, Mexic

piscine-infinite-4Acuatico Beach Resort, Filipine

piscine-infinite-11Infinity Pool, Filipine

piscine-infinite-10Phuket, Thailanda

piscine-infinite-9

Storey Marina Bay Sand Hotel Singaporepiscine-infinite-8

 

Sursa imagini: 1-6 , 7 -10