Pregatirea golurilor de zid – atentie la executie!

O deosebita atentie trebuie acordata golurilor de perete incepand cu stadiul de proiect si terminand cu executia, luand in considerare costurile, utilitatea, manevrabilitatea si estetica. Din proprie experienta va  spun ca de-a lungul timpului am intalnit foarte multe situatii contradictorii si anume in proiect erau prevazute anumite goluri de zid, insa in realitate au fost executate cu totul alte cote de executie, si mai mult, in alte amplasamente.

Pregatirea golurilor de zid – aspecte esentiale

Un gol de usa in dimensiuni standard trebuie sa aiba 700/2100 mm, 800/2100 mm sau 900/2100 mm si de asemenea sa aiba un parapete de perete de minim 6cm de jur imprejurul golului pentru ca marea majoritate opteaza pentru montarea usii cu imbracarea grosimii de perete si pervaz fata/spate iar acest parapet ne asigura spatiul necesar montarii pervazului in ambele laterale ale usii.

Pregatirea golurilor de zid si alegerea usilor dorite

Orice abatere de la aceste cote aduce cu sine costuri suplimentare rezultate din necesitatea executiei la comanda a usilor respective si fiecare cota atipica se taxeaza cu 15% din pretul de lista. Daca golul de perete este atipic si pe latime si pe inaltime atunci pretul usii se majoreaza cu 30%. Ideal pentru dvs. ar fi sa cautati usile dorite inainte de finisarea golurilor pentru a putea aduce mici corectii in cazul in care se constata ca golurile de zid nu au dimensiunile necesare unui montaj obisnuit de usa. De cele mai multe ori va costa mai putin sa ajustati un gol la dimensiunea standard decat sa platiti costurile suplimentare pentru o executie atipica, in goluri de zid cu dimensiune care se abat de la standardul mentionat.

Articol scris de George Tanase

Daca doriti sa preluati acest articol va rugam sa respectati acest regulament!