cum sa repari o usa care scartaie

Poate ti s-a intamplat si tie sa vii acasa dupa o zi lunga si obositoare, sa deschizi usa de la intrare si sa-i auzi scartaitul iritant… Neplacut, nu-i asa? Usile sunt cele mai folosite obiecte dintr-o cladire, casa, apartament, deoarece ele fac posibil accesul. Fireste, in timp, se uzeaza si mecanismele dau semne de imbatranire ca urmare a schimbarilor conditiilor de mediu (diferite temperaturi, de pilda). Asadar, nu e de mirare ca scartaitul este o problema frecventa atunci cand vine vorba despre usi.

3 cai eficiente de a repara o usa care scartaie

Am fost intrebat de multe ori cum se poate rezolva problema unei usi care scartaie. Asadar, pentru toti cei care se confrunta cu aceasta neplacere, pun la dispozitie 3 metode eficiente de a repara o usa care scartaie:

1. Foloseste un lubrifiant in aerosol

Lubrifiantii sunt o solutie la indemana pentru o usa care scartaie si sunt usor de folosit. Nu trebuie decat sa aplici lubrifiantul la nivelul balamalelor, astfel incat sa patrunda si in interiorul acestora. Inchide si deschide usa de cateva ori si problema este ca si rezolvata!

lubrifiant in aerosoli pentru usa care scartaie

2. Curata balamalele!

Repararea unei usi nu este o stiinta exacta! Asadar, in cazul in care ai incercat metoda cu lubrifiantul, iar usa inca scartaie, poti incerca sa cureti axul de la balamale. Indeparteaza, cu atentie, axul de la balama cu ajutorul unui cleste.

repara balamuaCurata-l cu un burete de sarma pentru a indeparta toate rezidurile depuse, care fac ca usa sa scartaie. Daca, totusi, nu ai un burete de sarma la indemana, curata axul cu sapun, dupa care pune-l inapoi in balama, inchide si deschide usa de cateva ori pana cand sapunul patrunde in mecanism iar usa nu mai scartaie.

De asemenea, este foarte important ca axul sa nu fie indoit iar in cazul in care este incearca sa-l indrepti cu ajutorul unui ciocan.

Daca usa este foarte veche, este posibil ca axul sa prezinte rugina. O poti indeparta foarte usor cu ajutorul unei bucati de hartie abraziva.

Dupa ce ai curatat axul, procedeaza la fel si cu balamalele. Cu ajutorul unei lavete, indeparteaza rezidurile de la nivelul acestora.

3. Foloseste vaselina pentru a repara o usa care scartaie!

Aceasta este una dintre cele mai simple si populare metode. Aplica vaselina pe balamale, apoi deschide si inchide usa de cateva ori.

cum sa repari o usa care scartaie

Repara o usa care scartaie cu aceste metode eficiente! Cu siguranta una dintre ele va functiona si pentru usa ta!

Sursa articol: wikihow.com