Vara inseamna, dincolo de binemeritatele vacante pe care le-am asteptat cu totii, si timp mai mult acordat prietenilor si familiei. Sunt un mare fan al discutiilor purtate in aer liber, pe terasa din gradina, si sunt convins ca sunt multi cei care imi impartasesc pasiunea.

Asa cum am mai spus, la fel de tare ma pasioneaza si lucrurile facute chiar de mine, proiecte DIY despre care am mai vorbit si data trecuta. Am gasit ceva usor de facut si foarte util pentru infrumusetarea gradinii– suporturi pentru lumari.

suporturi-pentru-lumari4

Suporturi de lumari in cativa pasi simpli

Ai nevoie de:

Tije din lemn pe care le poti gasi la orice magazin specializat (13 pentru fiecare cub)

Un creion

O ruleta

Un ferastrau micut (sau orice alt dispozitiv de taiat – cum ar fi un cutit mai mare)

Spray de vopsit

3 saibe mari (suporturi pentru lumari)

3 lumanari

Superglue (preferabil o varianta care se intareste rapid)

Cum procedezi:

Stabileste ce dimensiune vrei sa aiba suporturile (cuburile) pentru lumari si taie tijele din lemn. Poti sa faci si suporturi perpendiculare, dar in acest caz este nevoie de mai multa munca si cateva cunostinte simple de geometrie.

suporturi-pentru-lumari

Aseaza piesele de la baza cubului pe o masuta inainte de a incepe sa le lipesti. Lipeste 3 laturi si apoi pe cea pe care urmeaza sa pui suportul (saibele), iar apoi adauga latura de jos.

Lipeste inca 4 tije in cele 4 colturi ale patratului initial ca si cum ai construi peretii unei case (lasa-le la uscat aprox. 30 de secunde).

Fa apoi un patrat pentru partea superioara, separat, lasa-l sa se usuce si pune-l peste partea creata mai inainte. Intareste colturile cu mai mult superglue.

Este bine sa cureti surplusul de superglue pentru ca vopseaua sa prinda si in colturi.

In cele din urma, lipeste saibele pe tija din mijloc de la baza cubului.

suporturi-pentru-lumari1

Vopseste cubul cu spray, in functie de culoarea/culorile preferate.

suporturi-pentru-lumari2

Ai grija ca lumarile sa aiba un suport din sticla sau pune-le in pahare de sticla pentru ca altfel suporturile vor lua foc.  De asemenea, pastreaza o distanta mai mare intre cuburi.

suporturi-pentru-lumari3

Si gata! Acestea sunt suporturile pentru lumari pentru gradina. Vi se pare greu?

Sursa: homedit