Suprarealismul este o miscare culturala care a inceput in jurul anului 1920 si al carui reprezentat de seama este faimosul Salvador Dali. Se pare insa ca adeptii sai nu au disparut, noi forme de expresie regasindu-se in obiectele de design interior create de sculptorul de origine coreana Lila Jang.

Colectia, inspirata din Epoca de Aur a secolului al XVIII-lea francez, reflecta perfect caracteristile suprarealismului: juxtapunerea si exagerarea formelor, nerespectarea conventiilor, culorile puternice sau nonculorile, etc.

suprarealism-in-design-interior

suprarealism-in-design-interior1

suprarealism-in-design-interior2

 

Suprarealism sau joaca de copii?

Scaune care prind viata, par ca „se urca pe pereti”, fotolii sau forme exagerate, care „canta”, toata colectia tinerei artiste a fost asociata cu pasaje din cartea „Alice in Tara Minunilor”. Ceea ce este interesant este faptul ca mobila ramane functionala. „Munca mea reprezinta locul unde noi, oamenii, ne plasam: la mijlocul unei lupte continue intre realitate si ideal”, afirma Jang.

Totusi, lucrarea ei nu este singulara. Vincent T. Leman, designer pentru Dust Furniture, a lansat deja o colectie care merge pe aceeasi linie. Acesta mizeaza insa pe extravaganta, colectia fiind abstracta din punct de vedere estetic, dar cat se poate de functionala.

suprarealism-in-design-interior3

Beaumont, un alt artist apartinad stilului suprarealist, merge mai departe de atat, ilustrand personaje Disney sub forma de piese de mobilier cat se poate de inedite. Si daca e sa privim aceasta ultima colectie, nu-i asa ca ar fi incatatoare in camera copilului?

suprarealism-in-design-interior6

suprarealism-in-design-interior7

 

Sursa imagini: aici