BICICLETATe-ai plimbat cu ea toata vara si ai profitat si de ultimele zile insorite de toamna-iarna, dar deja incepe sa se faca tot mai frig, asa ca trebuie sa gasesti rapid un loc unde sa o tii la hibernare. Despre bicicleta iti spun si, fie vorba intre noi, nimanui nu-i place sa o tina in scara blocului sau in alte locuri mai mult sau mai putin publice. Iar daca ai un pretios Pegas, parca te trec deja fiorii gandindu-te la siguranta ei, nu-i asa?

Si unde ar putea fi mai in siguranta decat acasa? Daca stai la casa, lucrurile sunt cat se poate de simple, dar ce facem in cazul apartamentelor sau garsonierelor? Gasim un agator, un cuier, un suport, o modalitate!

4 idei de depozitare a bicicletei intr-un apartament mic

Suport pentru carti, dar adaptatbicicleta-1

bicicleta-2

Acesta este probabil suportul cel mai ofertat din punct de vedere estetic. Arata foarte bine pe perete, dar trebuie sa indeplineasca doua conditii: sa fie din lemn masiv si sa fie foarte bine prins in perete. Bicicleta va juca, bineinteles, rol de piesa de mobilier, iar deasupra raftuletului, daca simti nevoia, poti adauga si alte lucruri.

Suport special din lemn sau metal

bicicleta-5

bicicleta-6

Spre deosebire de primul, acestea sunt multa mai stabile si nu exista riscul murdaririi peretilor atunci cand sunt urcate sau coborate de pe suport. Suportul din metal poate depozita chiar 2 biciclete si foloseste un sistem care protejeaza inclusiv impotriva zgarieturilor care pot aparea pe vopseaua bicicletei. Poate fi coborat atunci cand nu este folosit. Ingenios, nu-i asa?

Agatatoare din cabluri

bicicleta-3

Exista cabluri speciale care folosesc un mecanism unic de prindere si care permit folosirea usoara a bicicletei – poti sa o dai jos si sa o urci cu usurinta, fara sa murdaresti peretii sau sa ai nevoie de ajutorul cuiva. In general, aceste cabluri sustin o greutate de 25 de kilograme, fiind construite din otel solid.

Cuier pentru bicicleta

bicicleta-4

In general, aceste cuiere sunt destinate special depozitarii bicicletelor, dar in garaj. Poti insa foarte bine sa achizitionezi unul pentru casa, mai ales ca acestea nu trebuie prinse de perete. Cu mici ajustari, se poate folosi pentru bicicletele de toate dimensiunile. Asamblarea este foarte usoara, iar toate uneltele de care ai nevoie vin, de obicei, la pachet cu cuierul. Este solutia ideala pentru depozitarea bicicletei intr-un spatiu mic.

Cei care au insa un garaj, pot opta pentru un cuier mai mare care poate depozita 4 biciclete. Tu mai ai si alte idei? Scrie-ne in comentarii!

Sursa imagini: aici