Cu amenanjarea locuintei nu e de gluma. Timpul, energia si bugetul investit nu pot avea decat un singur rezultat, si anume cel perfect, in cele mai mici detalii. Cu totii stim cat de frustrant este sa descoperi, dupa ce ai terminat de renovat/ amenanjat intrega locuinta, un mic defect sau o combinatie nefericita de culori, forme, obiecte etc.

Si cum multe probleme se ridica abia dupa ce ai demarat procesul de renovare, doar pentru a-ti ingreuna existenta, astazi ne-am gandit sa lamurim o chestiune pe care multi dintre noi nu o luam in considerare la timp: trebuie sa se potriveasca usa de exterior cu cele de interior si cele de interior intre ele?

Ei bine, exista mai multe aspecte de analizat inainte de a lua o decizie. Unul dintre ele ar fi marimea casei. Daca locuinta ta este spatioasa, aerisita, „tinereasca”, poti opta pentru mai multe modele de usi de interior, spre exemplu, intrucat trecerea de la o anumita culoare la alta nu va fi atat de deranjanta. Pe de alta parte, daca locuinta ta este mica, un amalgam de culori/ modele/ texturi poate fi deranjant ochiului si poate crea o senzatie de dezordine, o lipsa de unitate.

Un al doilea aspect extrem de important este designul locuintei tale care, de cele mai multe ori, se pliaza pe personalitatea locatarilor. Daca intreaga casa este imbracata in culori calde, pamantii, pastelate, o usa de intrare indrazneata poate face nota discordanta, si invers. Din acest motiv, usa de exterior si cele de interior ar trebui sa se potriveasca, nu insa sa fie identice.

Nu in cele din urma, importanta este senzatia pe care vrei sa o transmiti celor ce-ti vor trece pragul. Daca o usa interioara, spre exemplu, este de o culoare puternica sau are un model nu foarte comun, e clar ca acea usa si incaperea aferenta vor atrage atentia si vor starni curiozitatea. Daca, pe de alta parte, ai o locuinta mica si vrei sa creezi impresia unui spatiu mai mare, atunci culoarea usii de interior trebuie sa fie apropiata de cea a peretilor, iar modelul cat mai putin strident cu putinta.

Nu doar hainele pe care le purtam sau produsele pe care le consumam vorbesc despre noi, despre personalitatea si pasiunile noastre, ci si modul in care ne amenanjam locuinta. Iar usile, se stie, sunt printre cele mai importante obiecte dintr-o casa, avand puterea sa schimbe complet aspectul acestia. Important este sa le alegi astfel incat „acasa” sa insemne pentru tine exact ceea ce-ti doresti, fie ca este vorba despre relaxare, caldura, libertate sau creativitate.

sursa foto