Usa din lemn la baie sau usa termopan?

usa lemn baieLa momentul achizitiei usilor de interior exista o temere nejustificata cu privire la  montarea unei usi din lemn in special la baie, dar si la bucatarie. Multi dintre clienti opteaza pentru aceste doua situatii la montarea unor usi termopan din PVC sau aluminiu, afectand astfel aspectul interior al intregii locuinte. Pe multi dintre ei reusim sa-i convingem ca este o decizie gresita, pe altii insa nu reusim, decizia lor fiind deja luata.

Usa din lemn la baie – Principalele avantaje

Nu trebuie sa uitati ca in urma procesului tehnologic de finisare, usile din lemn  sunt impregnate, in atelierul nostru, cu mai multe straturi de protectie, unul de bait, unul de grund si doua de lac. Astfel orice usa de interior, indiferent ca este o usa din lemn la baie, bucatarie sau orice alta locatie, este protejata impotriva umiditatii, nu insa si daca este expusa la umiditate excesiva pe timp indelungat.

In conditii normale, in care baia sau bucataria dvs. este prevazuta cu un geam de aerisire si dupa fiecare folosire a dusului sau a cazii, ori in cazul bucatariei, atunci cand se gateste, acesta este lasat intredeschis pentru o perioada suficienta de timp, astfel incat sa permita iesirea excesului de umiditate din incapere, in mod garantat usa respectiva nu va suferi in niciun fel.

Usa din lemn la baie – Sfaturi utile

De altfel, este recomandat ca in fiecare casa, indiferent daca exista o usa din lemn la baie sau nu, sa existe un umidometru de perete si ori de cate ori se observa un procent de umiditate foarte ridicat sa se asigure ventilarea corespunzatoare a interiorului locuintei, altfel orice obiect confectionat din lemn (mobila, parchet, usi, etc.) va avea de suferit, inclusiv noi, intrucat excesul de umiditate ne dauneaza cu siguranta si noua oamenilor.

Articol scris de George Tanase

Daca doriti sa preluati acest articol va rugam sa respectati acest regulament!