Usa exterioara: siguranta sau aspect?

Pentru ca nu zilnic ne cumparam o usa exterioara pentru apartamentul sau casa noastra, este bine ca achizitia sa fie una pe termen lung, care sa ne satisfaca atat cerintele estetice, cat si cele legate de siguranta. Si astfel ajungem la dilema nr. 1: usa exterioara de lemn sau de otel?

Sa vedem impreuna care sunt punctele tari si punctele slabe ale fiecarui tip de usa exterioara:

Ce material alegem pentru usa exterioara:

–          Usa exterioara de otel: alegerea multora dintre noi in primul rand din considerente de pret. Usile de exterior din otel sunt mai ieftine si prezinta un risc mai mic de deformare, crapare sau uzura de-a lungul timpului. Totusi, daca vopseaua de pe o astfel de usa de exterior este zgariata, portiunea repectiva poate rugini, iar reparatia poate fi costisitoare.

Pe de alta parte, daca usa exterioara de otel este montata la o casa si este expusa luminii solare pe timp de vara, temperatura acesteia poate creste atat de mult incat cu greu va mai putea fi atinsa. Usile din otel, desi sigure, sunt mai putin eficiente din punct de vedere al izolarii termice.

–          Usa exterioara din lemn: alegerea celor preocupati de aspectul usii, intrucat usile de exterior din lemn se gasesc intr-o varietate de modele si culori si pot fi realizate in functie de preferintele clientului.

Usile de exterior din lemn masiv sunt la fel de sigure ca si cele de otel, dar pot prezenta un dezavantaj: daca locul in care sunt montate prezinta umezeala sau variatii mari de temperatura, acestea se pot deforma sau curba in timp. De asemenea, daca alegi o usa de exterior din lemn, trebuie sa te asiguri ca producatorii nu au folosit substante periculoase pentru sanatate, care sa determine emisii toxice si sa afecteze sanataea ta si a familiei tale.

In ziua de astazi exista tehnologii care, folosite in fabricarea usilor de exterior din lemn, indeparteaza riscul deformarii sau uzurii acestora, indiferent de conditiile exterioare. De asemenea, folosirea substantelor ecologice nu doar ca este posibila, ci este o conditie pentru o usa durabila, de calitate!

Asadar, atunci cand alegem o usa exterioara, trebuie sa avem in vedere 3 factori majori: calitate, aspect, pret. Usile exterioare din lemn masiv, bine executate, pot fi la fel de sigure ca cele de otel, dar fara indoiala mai estetice si mai eficiente din punct de vedere terminc, in special atunci cand sunt montate la o casa.

Tu ce ai alege: usa exterioara de lemn sau de otel?

Sursa foto