Usa in doua canaturi sau usi glisante?

De foarte multe ori suntem pusi in situatia in care trebuie sa alegem intre estetic si practic, iata ca si in cazul usilor de interior ne lovim de aceasta situatie cu precadere atunci cand dorim sa delimitam doua spatii ample, cum este separarea bucatariei de living sau locul unde luam masa. Bineinteles ca marea majoritate dintre noi avem tendinta de a alege varianta mai estetica si anume usile glisante, care sunt mai elegante, dar nu si mai practice avand in vedere faptul ca orice usa glisanta prin conceptie si executie lasa un mic spatiu intre foaia de usa si peretele pe care gliseaza, spatiu care cat de mic ar fi lasa aerul sa circule, mai ales atunci cand se doreste ca aceasta usa sa separe o bucatarie… si mai ales in cazul in care bucataria respectiva apartine unei gospodine careia ii place sa si gateasca (scuzati ironia).

Usa in doua canaturi sau usi glisante – Recomandari

Si cum, de cele mai multe ori bucataria este situata la parterul locuintelor, atunci in mod natural exista tendinta de a se forma curenti de aer care patrund in tot interiorul casei daca bucataria nu are o usa inchisa etans asa cum ar trebui. In acest caz, recomandarea pe care o facem este ca inainte de a decide cu privire la tipul usii dorite sa fiti cel putin constienti asupra acestui aspect, pe care cei mai multi il sesizeaza atunci cand este prea tarziu, adica dupa ce au cumparat usile si s-au mutat deja in casa.

Usa in doua canaturi sau usi glisante – Avantaje si dezavantaje

O usa in doua, trei sau patru canaturi, in dauna unui aspect nu tocmai modern, in acceptia unora, poate prezenta cateva avantaje deloc neglijabile. In primul rand si dupa parerea mea cel mai important aspect este faptul ca pe pozitia inchis o usa in canate etanseaza o incapere incomparabil mai bine decat o usa glisanta. Un alt avantaj este acela ca usa in canate este mult mai solida si este foarte versatila in comparatie cu usile glisante, astfel aceasta se poate deschide la nevoie in totalitate oferindu-ne acelasi rezultat dar cu o eficienta practica mult sporita. Deci, ganditi-va de mai mute ori inaintea luarii unei decizii: usi in canate sau usi glisante?

Articol scris de George Tanase

Daca doriti sa preluati acest articol va rugam sa respectati acest regulament!