usi de exterior

Intrarea in orice casa reprezinta un punct focal, iar din acest punct de vedere usa de exterior este cea mai de pret achizitie. Este primul lucru pe care il vedem cand ajungem acasa si ultimul pe care il vedem cand plecam.

Cand vrem sa achizitionam usi de exterior pentru locuinta noastra, aspectele pe care trebuie sa le luam in considerare sunt numeroase. Unul dintre ele este materialul, care trebuie ales in functie de criterii care tin de functionalitate si estetica, fiecare material avand proprietati si caracteristici diferite, pe care este bine sa le cunoastem inainte de a lua o decizie.

Ghidul cumparatorului: usi de exterior din lemn, fibra de sticla sau metal?

Usile de exterior ar trebui sa fie durabile si rezistente la schimbarile conditiilor meteorologice si, in acelasi timp, sa aiba un aspect cat mai placut si sa se armonizeze cu stilul arhitectural al casei. Materialele principale utilizate in realizarea usilor de exterior sunt lemnul, fibra de sticla si metalul. Noile modele de usi din lemn sunt, astazi, mult mai durabile decat cele anterioare, datorita imbunatatirii tehnicii de confectionare, iar usile metalice sau din fibra de sticla, care imita aspectul lemnului si furnizeaza, in acelasi timp, un grad inalt de securitate au costuri mai reduse.

Materiale pentru usi de exterior

Puse in balanta, fiecare dintre materialele utilizate in realizarea usilor de exterior vine cu avantaje si dezavantaje. Ceea ce conteaza este sa faci alegerea care este cea mai potrivita pentru tine.

Usi din lemn

usi de exterior

Incepand cu prima usa realizata, lemnul a reprezentat alegerea primara. Astfel ca, usile de lemn sunt, in continuare, cele mai populare. Cele doua caracteristici principale sunt estetica deosebita si versatilitatea. Datorita gamei foarte variate de specii de lemn, optiunile de design, precum si proprietati, sunt numeroase.

CITESTE SI: Usi de interior: ce tipuri de lemn alegem?

Usile din lemn masiv sunt, in prezent, alegerea principala a celor mai multi cumparatori. Au o structura foarte rigida si confera o izolatie termica si fonica desavarsita.

De asemenea, sansele de deterioare o data cu trecerea timpului, sunt minime, daca aceste usi sunt intretinute corespunzator. Acelasi lucru este valabil si pentru durata de viata a usilor din lemn.

Usi din fibra de sticla

usi de exterior

Usile din fibra de sticla sunt, de obicei, solide si necesita foarte putine eforturi de intretinere. Ele sunt o alegere buna, in special pentru regiunile cu clima umeda si aspra. Estetica lor imita aspectul lemnului cu fidelitate si au, de obicei, termene de valabilitate indelungate, ceea ce le asigura rezistenta in timp.

In plus, aceste modele de usi sunt foarte accesibile ca pret. Un avantaj foarte mare al acestora este ca vin intr-o gama foarte larga si variata de designuri, ceea ce inseamna ca vei gasi, cu usurinta, un model care sa armonizeze arhitectura casei tale.

Usi metalice

usi de exterior

Daca printre prioritatile tale se numara securitatea si durabilitatea, usile metalice sunt alegerea potrivita pentru tine. Acestea sunt mai rezistente decat usile din lemn sau fibra de sticla. De asemenea, eventuale fisuri pot fi reparate cu usurinta, astfel incat sa te asiguri, in permanenta, ca designul si estetica usii vor ramane neschimbate vreme cat mai indelungata.

Usile metalice au un design placut, fiind ideale pentru locuintele cu stil arhitectural modern. De cele mai multe ori, aceste modele de usi pot avea preturi mai mici chiar si decat usile din fibra de sticla. De asemenea, similar usilor din lemn, ele pot fi, cu usurinta, vopsite. Astfel ca, schimbarea va fi mereu o optiune.

Unul dintre dezavantajele acestor usi este acela ca nu confera o izolatie termica mare.

Care este alegerea ta in materie de usi de exterior?