Usi de interior ieftine si durabile?! Adevar sau… contradictie?

usi de interior ieftinePornind de la premisa ca suntem  prea saraci ca sa cumparam lucruri ieftine, vreau sa aduc acum in discutie un subiect mereu de actualitate, dar mai ales in aceste vremuri de restriste in care banii parca au intrat in pamant si trebuie sa ne calculam foarte bine fiecare cheltuiala pe care o facem.  Imi permit sa am o parere cat de cat avizata in domeniul achizitiei usilor de interior si exterior din lemn masiv, intrucat activez pe acesta piata de mai bine de 12 ani. Nu de putine ori am fost solicitat sa merg si sa rezolv situatii in care au fost achizitionate atat usi de interior ieftine dar si unele nu tocmai ieftine insa de o calitate indoielnica, care au rezistat “eroic”  nu mai putin de 2-3 ani, dupa care s-au exfoliat , indoit, s-au lasat din balamale sau nu se mai inchideau in  niciun chip.

Usi de interior ieftine: economie la…calitate

De cele mai multe ori in astfel de situatii, singura solutie a fost inlocuirea usilor deteriorate cu altele noi. Ori nici cele vechi nu au fost luate GRATIS, au costat mai putin intr-adevar, insa costurile aferente (transport, montaj) dar mai ales neplacerile si deranjul pricinuite de necesitatea inlocuirii acestor usi de interior ieftine cu altele noi in conditiile unei case locuite sunt mult mai mari. Deci, tocmai pentru a evita astfel de situatii in care va  pacaliti singuri si efectiv aruncati niste bani pe fereastra, va sfatuiesc ca atunci cand faceti amenajari interioare de orice fel, cu riscul de a amana termenul de finalizare al lucrarii, sa renuntati la deprinderea de a…”face economie” cu orice pret.  Renuntati la obiceiul nesanatos de a achizitiona lucruri mai ieftine si, implicit, mai putin calitative pentru ca odata finalizata casa, intr-o perioada mai lunga sau mai scurta de timp, va veti reveni finaciar si va va parea rau pentru toate compromisurile pe care le-ati facut. In plus este foarte frustrant ca, dupa ce ai  asteptat ani de zile sa te muti in casa mult-visata, la scurt timp sa incepi reparatiile…

Usi de interior ieftine: iluzia castigului

In concluzie, ganditi-va de mai multe ori inainte sa cumparati  niste usi de interior ietine , pentru ca in final se poate dovedi ca nu a fost cea mai buna decizie. Mai bine faceti un efort si cumparati din prima usi calitative care sa va asigura o perioada de utilizare mai indelungata (in cazul usilor din lemn masiv se poate ajunge usor la 40-60 de ani , in functie de esenta lemnului din care sunt facute , si chiar mult mai mult in cazul usilor din stejar masiv), o intretinere usoara, posibilitati de retus si reconditionare in caz de accidente, o mai buna izolare fonica si termica. Acestea sunt numai cateva calitati ale usilor din lemn masiv, in comparatie cu alte usi de calitate inferioara, din MDF, laminate, celulare .

Articol scris de George Tanase

Daca doriti sa preluati acest articol va rugam sa respectati acest regulament!