Ti s-a intamplat vreodata sa te opresti in fata unei usi si sa te intrebi „Oare ce se ascunde dincolo?”.  Unii dintre noi suntem  atat de curiosi ca, atunci cand ajungem intr-o cladire noua, prima reactie este sa descoperim ce se afla dincolo de „usile interzise”.  Uneori bati, alteori intri fara amabilitati, important este sa-ti satifaci setea de..cunoastere.

Usi cu mesaj imbietor

Nu stiu cum sunteti voi, dar pentru mine usile vechi sunt o adevarata provocare. Poate pentru ca ma forteaza la un exercitiu de imaginatie, poate pentru ca dincolo de carii si mucegai stii ca se afla o poveste, toate ma transpun cumva intr-un timp si loc magic, care ma incanta. Unele au propriile lor povesti, dupa cum am vorbit deja, dar cele mai interesante sunt acelea cu povesti prefabricate de tine.

Si nu, nu ma intelegeti gresit, mesajul imbietor nu este modernul „Va rog intrati, si asa sunt deranjata”,ci mesajul din scoarta, din clanta, din zambetul firidei sau din „rujul” de pe toc.

usi-la-care-bati

Am fost la un moment dat intr-un cartier unde toate usile ma strigau. Puteam sa jur ca sosoteau pe la spatele meu, invitandu-ma inauntru.” Unde inauntru?”, veti spune. Pai nu stiu, tocmai asta e povestea mea. Orasul se chema Istanbul, dar cum memoria mea nu este la fel de puternica precum curiozitatea, nu-mi pot aminti si numele cartierului, asa ca va atasez o poza, poate ma ajutati voi. Era, oricum, un cartier desprins dintr-o alta istorie decat cea otomana, stiuta de toti. Casute din turta dulce si usi din martipan, o incantare.

usi-la-care-bati

Si nu stiu cum se face ca fiecare usa dintr-o film, desen animat, roman sau peisa de teatru, toate te  duc la un raspuns pe care il cauti de multa vreme sau, din contra, iti da un pumn in nas, pe care, tot asa, il cautai de multa vreme. Si ca sa nu mai lungim vorba, va las sa cautati voi raspunsul la intrebarile pe care le aveti, deschizand, pe rand, usile care urmeaza. Aveti grija, unele au lacat 🙂

usi-la-care-bati

usi-la-care-bati

usi-la-care-bati

usi-la-care-bati

usi-la-care-bati

usi-la-care-bati

usi-la-care-bati

usi-la-care-bati

 

Surse Imagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9