Sunt doua domenii care parca s-au luat la intrecere in ultimii ani in ceea ce priveste noutatea: desingul interior si fashion-ul. Daca in cel de-al doilea caz schimbarea este practic mobilul industriei, in cel de-al doilea lucrurile nu sunt atat de simple. Un argument solid este acesta: nu poti sa-ti schimbi locuinta radical de la an la an. Poti insa sa alegi sa ai o casa moderna informandu-te cu privire la ce se poarta in sezonul urmator…

Ce stil de design si ce usi sa aleg?

Stilul scandinav

In acest moment, stilul scandinav este unul dintre cele mai populare din lume. Elementele principale care compun un astfel de stil sunt functionalitatea si culoarea alb.

Usile in stil scandinav trebuie sa aiba un design simplu si clar, iar culoarea predominanta sa fie, bineinteles, albul. Poti alege si usi din lemn, atata timp cat finisajul este natural, iar nuanta materialului deschisa la culoare. Avantajul pe care il ofera acest stil este impresia de spatiu oferita. Iata cateva exemple:

stil-scandinav-3

stil-scandinav-2

stil-scandinav-1

Stilul glamour

Desi pentru unii cuvantul „glam” inseamna mai degraba kitch si exagerare, un triumf al formei asupra continutului etc., pentru altii inseamna, din contra, un simbol al rafinamentului, elegantei si luxului. Caracteristicile stilului glam sunt accesoriile stralucitoare, tocmai de aceea nu se adreseaza oricui. Un lucru este insa cert: va atrage toate privirile!

Cheia unui decor glamour reusit este stabilirea unui echilibru intre elementele stralucitoare si finisajele clasice, mate. Auriul si argintiul vor scoate foarte bine in evidenta nuantele pastel ale peretilor. Usile in stil glam trebuie sa respecte toate caracteristicile de mai sus. O culoare mata, clasica, poate fi completata de butoni aurii, de exemplu.

stil-glam

Stilul minimalist

Stilul minimalist este „stilul etern” al designului modern. Este de cativa ani in voga si nu pare sa dea semne de retragere. Minimalismul inseamna mult spatiu, lumina si ordine. Este intotdeuna solutia ideala pentru spatiile inguste si poate fi folosit deopotriva pentru aranjarea locuintei sau a spatiilor de birouri. Inspira eleganta prin prisma culorilor calde folosite. Predomina albul, dar si alte culori luminoase, iar usa devine un element de decor extrem de important.

O solutie foarte buna in acest caz este ca usa sa fie in contrast cu celelalte elemente de decor, fie ca vorbim despre culoare sau textura. Usile trebuie sa fie simple, fara inflorituri sau sculpturi inutile, pentru ca minimalismul este despre austeritate si geometrie, de aceea nu este recomandat sa folosesti mai mult de 2-3 culori pentru intreaga camera.

stil-minimalist-2

stil-minimalist

Sursa imagini: aici